The shifts & the shocks (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000316946
Afgeprijsd € 14,75 Consumentenprijs € 14,99
Links
Afgeprijsd € 14,75 Consumentenprijs € 14,99

Economie en crisis zijn onlosmakelijk verbonden

 

Vijf jaar na de financiële crisis kwam Martin Wolf, de belangrijkste economie-commentator van de Londense Financial Times, tot de conclusie dat ons beeld over de economische stand van zaken beperkt en verward was.

De onderliggende problemen kwamen niet genoeg voor het voetlicht, de samenhang ontbrak. In zijn boek analyseert hij hoe de economische aardverschuivingen zich aankondigden in voorgaande veranderingen in de wereldwijde economie en het financiële systeem.

Wolf luidt de alarmbel: onze manier van denken over economie moet veranderen. Crises horen onvermijdelijk bij economie. Een economische theorie die de mogelijkheid van crisis negeert, is als een theorie over bruggen bouwen die het risico van instorten uitsluit.

Verwacht geen vrolijke prognoses, bijvoorbeeld voor de toekomst van de Europese Unie, maar hoop is er wel, al zijn er radicale ingrepen nodig.

 

Martin Wolf is chief economics commentator bij de Londense Financial Times. Zijn meest recente publicaties zijn Why Globalization Works en Fixing Global Finance.

Meer informatie
Isbn 9789000316946
Titel The shifts & the shocks (e-boek)
Subtitel de economische aardverschuivingen
Auteur's Martin Wolf
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2014-10-20
Nur code 740
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 523.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:The shifts & the shocks (e-boek)