Zwaarden, paarden en ziektekiemen (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000319329
Afgeprijsd € 12,75 Consumentenprijs € 12,99
Links
Afgeprijsd € 12,75 Consumentenprijs € 12,99

De ongelijkheid in de wereld verklaard

Waarom hebben de Australische aboriginals niet de wereld veroverd? Of de Mexicaanse indianen of de Amerikaanse nomaden? Wat is bepalend voor de ontwikkeling van volkeren? Zijn dat genetische verschillen of spelen andere oorzaken een rol? Jared Diamond toont op toegankelijke wijze aan dat volkeren zich verschillend hebben ontwikkeld als gevolg van klimatologische en bacteriologische factoren. Genetische factoren blijken ondergeschikt. De ontwikkelde delen van de wereld hebben hun positie niet aan zichzelf, maar aan een speling van de natuur te danken. Diamond won met dit boek, waarvan meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht, de Pulitzer Price. 

'Jared Diamond heeft een boek met een enorme reikwijdte geschreven (...) een van de belangrijkste en meest lezenswaardige werken die over de geschiedenis van de mensheid geschreven zijn.' Nature

Jared Diamond is hoogleraar fysiologie aan de University of California in Los Angeles. Hij verricht onderzoek op het terrein van de evolutionaire biologie en is bekend als auteur van populair-wetenschappelijke boeken. Wereldwijd werden van deze megabestseller ruim een miljoen exemplaren verkocht.

Meer informatie
Isbn 9789000319329
Titel Zwaarden, paarden en ziektekiemen (e-boek)
Subtitel de ongelijkheid in de wereld verklaard
Auteur's Jared Diamond
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2013-02-06
Nur code 680
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 512.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zwaarden, paarden en ziektekiemen (e-boek)