De jacht op het kwaad (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000333783
Afgeprijsd € 9,95 Consumentenprijs € 9,99
Links
Afgeprijsd € 9,95 Consumentenprijs € 9,99

Na het ineenstorten van het Derde Rijk wist een groot aantal nazi's, waaronder Adolf Eichmann, Josef Mengele, Franz Stangl en Klaus Barbie, Europa te ontvluchten. Met hulp en steun van priesters in Rome wisten deze nazikopstukken via goed verborgen sluiproutes te ontsnappen of zich te verstoppen in burchten in de Oostenrijkse Alpen.  

Guy Walters reisde de hele wereld over om de ontsnappingroutes van de nazikopstukken te achterhalen. En hij onderzocht wat er gebeurde met degenen die wisten te ontsnappen. Ook vertelt hij over de succesvolle en minder succesvolle pogingen om nazi's terecht te stellen. 

Walters vraagt zich af of het mysterieuze Odessa-netwerk echt heeft bestaan, zet vraagtekens bij de verdiensten van Simon Wiesenthal en onthult de manier waarop sommige nazikopstukken aan hun veroordeling wisten te ontkomen doordat de geheime diensten van de geallieerde landen hen rekruteerden als informant.  

Voor dit boek heeft Guy Walters uitgebreid gesproken met nazi-jagers, nazi's en geheimagenten. Ook deed hij grondig onderzoek in archieven in Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Italië. Al deze informatie verwerkte hij tot een meeslepend boek dat deze belangrijke periode uit de geschiedenis tot leven brengt.  

Meer informatie
Isbn 9789000333783
Titel De jacht op het kwaad (e-boek)
Subtitel de zoektocht naar de meest gezochte nazi's
Auteur's Guy Walters
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2013-10-09
Nur code 680
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 503.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De jacht op het kwaad (e-boek)