Himmlers geheime deal (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000345441
Afgeprijsd € 14,75 Consumentenprijs € 14,99
Links
Afgeprijsd € 14,75 Consumentenprijs € 14,99

In de vroege ochtend van 26 november 1944 werd het crematorium van concentratiekamp Auschwitz getroffen door een zware explosie die het gebouw volledig verwoestte. De explosie was niet het gevolg van sabotage, zoals de gevangenen dachten, maar kwam uit de koker van SS-chef Heinrich Himmler, de architect van de Joodse genocide – iets wat historici meer dan zestig jaar voor een raadsel plaatste. 

In Himmlers geheime deal ontrafelt Max Wallace dit mysterie door middel van recent vrijgegeven documenten van Amerikaanse en Zweedse veiligheidsdiensten en de herinneringen van de enige nog levende getuige. Het resultaat is een unieke primeur, waarin hij het verhaal vertelt van de geheime onderhandelingen van een opmerkelijk trio: de Zwitserse fascist en oud-bondspresident Jean-Marie Musy, de orthodox-joodse Recha Sternbuch en Hitlers rechterhand Heinrich Himmler. Hun doel: het leven van duizenden joden redden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. 

Max Wallace is een Canadese historicus, gespecialiseerd in de Holocaust. Hij heeft als journalist voor The New York Times gewerkt. Eerder is van hem The American Axis: Ford, Lindberg and the Rise of the Third Reich verschenen.

Meer informatie
Isbn 9789000345441
Titel Himmlers geheime deal (e-boek)
Subtitel opmerkelijke reddingsoperaties in de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog
Auteur's Max Wallace
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2017-08-09
Nur code 686
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 451.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Himmlers geheime deal (e-boek)