Passie voor de passie (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789025908584
Afgeprijsd € 9,95 Consumentenprijs € 9,99
Links
Afgeprijsd € 9,95 Consumentenprijs € 9,99

Elk jaar beleven miljoenen Nederlanders een opvoering van het lijdensverhaal van Christus. Of het nu gaat om de Matth?us-Passion, The Passion of een van de vele andere passiespelen, in Nederland is er sprake van een opvallende populariteit van het verhaal van Christus? kruisiging. Wat betekent deze passie voor de passie?

Vaak wordt gewezen op het genie van Bach of de kracht van het bijbelverhaal. Maar is dat ook wat mensen beleven? Wat voelt, bijvoorbeeld, een babyboomer met religie-allergie bij het zingen van het 'Erbarme Dich' in de meezing-Matth?us? En wat betekent het grote, lichtgevende kruis dat tijdens The Passion voor de ogen van ruim drie miljoen tv-kijkers door de straten van een stad gedragen wordt?

Ernst van den Hemel laat zien hoe het verhaal van Christus in het ontkerkelijkte Nederland beleefd wordt. De verschillende passiespelen blijken vaak iets heel anders te betekenen dan de organisatoren hopen. Passie voor de passie geeft een uniek inkijkje in de emotionele staat van Nederland.

Meer informatie
Isbn 9789025908584
Titel Passie voor de passie (e-boek)
Subtitel De Matth?us, The Passion en andere passiespelen in ontkerkelijkt Nederland
Auteur's Ernst Hemel, , ,
Bindwijze eBoek
Uitgeverij VBK Media
Imprint Have, Ten
Uitgifte datum 2020-03-24
Nur code 694
Taal Nederlands
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Passie voor de passie (e-boek)