Help

  • Hoe download en installeer in mijn eboek op mijn e-reader of tablet?
e-reader Mac, iPhone, iPad Google Android Bookshelf boeken

In deze handleiding leggen we u stap voor stap uit hoe u een eBoek kunt kopen via MijnStudieBoek en installeren voor gebruik. Voor sommige eBoeken is het mogelijk te kiezen om uw eBoeken in plaats van te downloaden, online te lezen. Dit wil zeggen dat u uw boek op meerdere apparaten (e-reader, iPad, iPhone of Android telefoon) direct kunt lezen vanaf het Internet mits deze apparaten WiFi ondersteuning bieden. U maakt hierbij gebruik van het zogeheten 'Cloud principe' waarbij het niet uitmaakt of u uw boek nu leest vanaf uw PC, uw tablet of iPhone. Waar en op welk apparaat u uw boek ook opent, u kunt gewoon verder lezen waar u gebleven was. Het grote voordeel is dat u direct na aanschaf kunt beginnen met lezen.

U kunt er echter ook voor kiezen om uw eBoek te downloaden en vervolgens te laden op uw e-reader, iPad, iPhone of Android telefoon voor gebruik. Het voordeel hiervan is dat altijd over uw eBoek kunt beschikken, ook wanneer u geen WiFi aansluiting heeft. In dit laatste geval dient u eerst iets meer te weten over de verschillende eBoekformaten, het aanvragen van een Adobe account en het installeren van Adobe software.  

E-BOEKFORMATEN

Het is belangrijk alvorens u een eBoek download, na te gaan of uw eBoek gelezen kan worden door uw e-reader. Gelukkig ondersteunen de  meeste e-readers  de meest gangbare eBoekformaten. Raadpleegt u eerst deze pagina en kijk voor uw model bij 'Supported Formats' en 'Supported DRM formats' indien u niet zeker bent of uw reader wel de nodige eBoek formaten ondersteunt van MijnStudieBoek.

Hieronder volgt een opsomming van alle eBoek formaten zoals u deze zult aantreffen bij MijnStudieBoek. In principe vallen alle eBoekformaten uiteen in vijf categorieën :

  • Boeken beschermd tegen kopiëren via  DRM (Digital Rights Management)
  • Boeken voorzien van een persoonlijk watermerk om om kopiëren te ontmoedigen.
  • Onbeschermde boeken.
  • Bookshelf eboeken (Zie Bookshelf)
LET OP: MijnStudieBoek verkoopt geen boeken die geschikt zijn voor de Kindle !

Daarnaast bestaan er een aantal primaire formaten die de opslagstructuur van uw eboek bepalen. De gangbaren formaten bij MijnStudieBoek zijn PDF,  ePub, MP3 en Blio. Deze opslagformaten komen dus voor met of zonder DRM of met of zonder persoonlijk watermerk. Bij het watermerken van een eBoek worden zichtbare (uw naam op iedere pagina) en onzichtbare kenmerken toegevoegd aan het boek.

Persoonlijke informatie die u als klant aan MijnStudieBoek verstrekt wordt allereerst gebruikt voor het normale orderproces. Daarnaast wordt deze informatie uitsluitend in combinatie met de watermerk beveiliging gebruikt om inbreuk op auteursrechten/copyrights tegen te gaan. Watermerk beveiliging maakt het mogelijk om misbruik achteraf aan te tonen en op te sporen. Bij het College bescherming persoonsgegevens hebben wij zoals de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) voorschrijft de verwerking van deze gegevens gemeld onder nummer 0.

Bij MijnStudieBoek zijn alle boeken voorzien van een herkenbaar logo zodat u direct weet om welk formaat het gaat en/of dit boek beschermd is met DRM of een watermerk, of dat het eBoek online te lezen valt.

Hieronder een overzicht van alle e-boek formaten die MijnStudieBoek verkoopt:

BookshelfBookshelf boeken, voor meer informatie zie hier
Adobe PDF Adobe PDF eBoek zonder beveiliging
 
Adobe PDF met Adobe DRM Adobe PDF eBoek met DRM beveiliging
 
ePub 2 ePub 2 eBoek zonder beveiliging
 
ePub 2 met Adobe DRM ePub 2 eBoek met DRM beveiliging
 
ePub 2 met watermerk ePub 2 met watermerk
 
epub 3 ePub 3 eBoek zonder beveiliging
 
ePub 3 met Adobe DRM ePub 3 eBoek met DRM beveiliging
 
Adobe PDF met watermerk PDF eBoek met watermerk beveiliging
 
MP3 MP3 luisterboek
 
eBoekbundel eBoekbundel, bestaande uit meerdere boeken
 
Blio Blio eBoek, voor meer informatie zie hier
 
 

Hieronder volgen de stappen om een eboek te downloaden.

E-READER

Stap 1 Download Adobe Digital Editions
Om eBoeken te kunnen downloaden en installeren op uw e-reader dient u gebruik te maken van de gratis software:  Adobe Digital Editions. Adobe Digital Editions is de software die uw bibliotheek beheert op uw PC en het mogelijk maakt om boeken te downloaden van MijnStudieBoek om deze vervolgens over te brengen naar uw e-reader. Omdat de meeste boeken beschermd zijn met Digital Rights Management (DRM) is deze stap noodzakelijk.

Download de laatste versie van Adobe Digital Editions hier

Stap 2) Maak een Adobe account aan
U dient vervolgens een Adobe account aan te maken.  Alle eBoeken die u vervolgens download met Adobe DRM protectie zullen gekoppeld worden bij het  downloaden aan uw persoonlijke account. Op deze manier worden boeken beschermd tegen kopiëren omdat uw boeken persoonlijk ‘op naam’ gesteld worden..

U kunt uw Adobe account aanmaken via deze link

Stap 3) Autoriseer uzelf in Adobe Digital Editions met uw Adobe account.
Start Adobe Digital Editions en kies uit het menu ‘Bibliotheek’ uit de drop down list ‘Computer autoriseren’. Vul hierna uw Adobe account gegevens in.

Stap 4) Koop uw boek via MijnStudieBoek.
Wanneer u direct afrekent zult u na afrekening een e-mail ontvangen met daarin de download links van uw eBoeken. Uw download links kunt u ook terugvinden via uw persoonlijke account. Log hiertoe aan met uw persoonlijke account (uw e-mail adres) naar MijnStudieBoek. Klik op uw laatste bestelling om de detail informatie op te halen. Klik vervolgens op de link van de titels die u besteld heeft om uw e-boeken te downloaden.

Let op wat u download is niet het eBoek zelf maar een Adobe ACSM bestand met daarin de link naar uw eBoek.  Indien u Adobe Digital Editions geïnstalleerd heeft zal bij het klikken van de download link vanuit de e-mail, het boek automatische via Adobe Digital Editions gedownload worden en opgeslagen worden in uw bibliotheek binnen Adobe Digital Editions. U kunt kiezen het ACSM bestand eerst lokaal op te slaan op uw harddisk of direct te openen in Adobe Digital Editions.  Kiest u voor het laatste dan zal uw boek direct  gedownload worden en geplaatst worden op de boekenplank ‘gekocht’ van Adobe Digital Editions. MijnStudieBoek bewaart uw download links voor ten minste de duur van 500 dagen. U dient dus uw boeken te downloaden binnen deze periode.

Stap 5) Breng uw e-boek over naar uw e-reader.
Sluit uw e-reader aan op uw PC. De meeste e-readers zijn voorzien van een  USB 2.0 aansluiting. Nadat u uw e-reader heeft aangesloten wordt deze door Adobe Digital Editions herkend als een e-reader. U dient te bevestigen of dit apparaat geautoriseerd dient te worden indien Adobe Digital Editions hierom vraagt.  Tot slot kunt u uw zojuist aangeschafte eboek eenvoudig slepen (drag and drop) van de boekenplank naar uw e-reader.  Ontkoppel vervolgens uw e-reader en uw boek is klaar om gelezen te worden vanaf uw e-reader.

APPLE MAC, iPHONE, iPAD

eBooks in ePub formaat lezen op uw Mac, iPad, iPhone is zeer eenvoudig. U dient er wel voor te zorgen dat u operating systeem iOS versie 4.2 of hoger geïnstalleerd heeft op uw Apple apparaat.

Volg allereerst stap 2 zoals hierboven beschreven om een Adobe account aan te maken. Vervolgens:

Stap 6) Download de applicatie Bluefire Reader via iTunes.

Download de nieuwste versie van Bluefire Reader hier. U kunt deze applicatie ook downloaden van de apps store rechtstreeks op uw Apple apparaat.

Stap 7 ) Start Bluefire Reader en autoriseer voor Adobe DRM.

Start de Bluefire app op uw iOS apparaat op en voer uw Adobe account gegevens zoals aangemaakt in stap 2 in. Uw Adobe account maakt het mogelijk DRM beveiligde eboeken te downloaden.

Stap 8 ) Koop uw boek via MijnStudieBoek.

Surf met Safari naar MijnStudieBoek en koop uw boek. Wanneer u direct afrekent zult u na afrekening een e-mail ontvangen met daarin de download links van uw eBoeken. Uw download links kunt u ook terugvinden via uw persoonlijke account. Log hiertoe aan met uw persoonlijke account (uw e-mail adres) naar MijnStudieBoek. Klik op uw laatste bestelling om de detail informatie op te halen. Klik vervolgens op de link van de titels die u besteld heeft om uw e-boeken te downloaden. Uw Mac, iPad, iPhone zal nu vragen het boek te openen. Bevestig dit en het boek zal gedownload en toegevoegd worden aan uw bibliotheek.

GOOGLE ANDROID

eBooks kunnen ook gelezen worden op een Android Tablet of Smarphone. Volg allereerst stap 2 zoals hierboven beschreven om een Adobe account aan te maken. Vervolgens:

Stap 9 ) Download de applicatie Alkido Premium.

Download Alkido Premium hier

Stap 10 ) Start Alkido Premium en autoriseer voor Adobe DRM.

Start de Alkido app op uw en voer uw Adobe account gegevens zoals aangemaakt in stap 2 in bij 'instellingen'. Uw Adobe account maakt het mogelijk DRM beveiligde eboeken te downloaden.

Stap 11 ) Koop uw boek via MijnStudieBoek.

Surf naar MijnStudieBoek en koop uw boek. Wanneer u direct afrekent zult u na afrekening een e-mail ontvangen met daarin de download links van uw eBoeken. Uw download links kunt u ook terugvinden via uw persoonlijke account. Log hiertoe aan met uw persoonlijke account (uw e-mail adres) naar MijnStudieBoek. Klik op uw laatste bestelling om de detail informatie op te halen. Klik vervolgens op de link van de titels die u besteld heeft om uw e-boeken te downloaden.

Let op wat u download is niet het eBoek zelf maar een Adobe ACSM bestand met daarin de link naar uw eBoek. Open het laatst gedownloade bestand 'URLLink.acsm' op uw Android. Het bestand zal automatisch geopend worden in Alkido en het boek zal worden toegevoegd aan uw bibliotheek.

 

BOOKSHELF

Bookshelf is een platvorm ontwikkeld voor educatieve uitgaven die via apps op mobiele apparatuur gelezen kunnen worden. Het platvorm is met name bedoeld voor studenten die interactief lesmateriaal aangeboden krijgt via hiertoe speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Om een BOOKSHELF boek te kunnen lezen heeft u een bookshelf acount nodig en dient de app voor uw apparaat te downloaden. Een bookshelf account en apps zijn gratis. U leest hier hoe u BOOKSHELF kunt gebruiken.

Indien u nog vragen heeft na het lezen van deze Help pagina, dan kunt u uw vragen richten aan order@mijnstudieboek.com